Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μαζεύουμε υπογραφές κατά των Προδοτών της Ελλάδας. (1)

Αυτη η σελίδα έχει ενημέρωση που βρίσκεται εδώ  Μαζεύουμε υπόγραψες κατά προδοτών και λαθρομεταναστευτικού (1) Μαζεύουμε υπογραφές κατά ...

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

25-3-2017 Βουλευτικες Απολαβες

Όταν ΕΣΥ δεν έχεις δουλειά, ούτε υγεία, ούτε παιδεία, καλά μην σου πω πόση σύνταξη θα πάρεις .. ποσά παίρνουν τα λουλούδια της βουλής ?



2011 Έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε, και την εξαφάνισαν, πως λέμε από το αρχείο της ΕΡΤ. Δες τε το σαν κουίζ… τι διαφορές έχει με σήμερα?





Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοε 2013
Για πρώτη φορά η Βουλή των Ελλήνων έδωσε στη δημοσιότητα τις αμοιβές, τις αποζημιώσεις και τις υπόλοιπες παροχές που λαμβάνουν οι βουλευτές.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, με εντολή του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου από την διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής, πίνακας ο οποίος αναγράφει την ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης για το 2013.
Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία στοιχεία, το ποσό της ακαθάριστης αποζημίωσης που λαμβάνει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται σε 5.705,60 ευρώ το μήνα.
Σε αυτό προστίθενται το επίδομα οργάνωσης γραφείου (738,88 ή 935,88 ευρώ), η ταχυδρομική ατέλεια (909,31 ευρώ) και τα έξοδα κίνησης (291 έως 648 ευρώ), ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο κάθε βουλευτής.
Έτσι, σύμφωνα με τον πίνακα, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών μπορεί να φτάνουν από τις 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε επιτροπές της Βουλής.
Σε αυτά προστίθεται η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές που έχει διαμορφωθεί στα 75 ευρώ ανά συνεδρίαση, μετά τις περικοπές.
Ειδικότερα, οι βουλευτές ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια που εκλέγονται, χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν, για παράδειγμα, οι βουλευτές που εκλέγονται στην Α και στη Β περιφέρειες Αθηνών και Πειραιώς, στη δεύτερη οι βουλευτές Αττικής, στην τρίτη οι βουλευτές νομών, όπως Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Αχαΐας και Ιωαννίνων και στην τέταρτη οι βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.
Οι βουλευτές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία λαμβάνουν επίδομα γραφείου 738,88 ευρώ και οι υπόλοιποι 935,88 ευρώ.
Για τα έξοδα κίνησης οι βουλευτές της πρώτης κατηγορίας λαμβάνουν 291 ευρώ και το ποσό αυτό αυξάνεται και φτάνει τα 648 ευρώ για την τέταρτη κατηγορία. Για την ταχυδρομική ατέλεια οι βουλευτές λαμβάνουν 909,31 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι "Ναι" στον νέο προϋπολογισμό της Βουλής είπε ο Ολομέλεια του σώματος, με μείωση όμως κατά 4,6%. Παράλληλα ο Ε. Μεϊμαράκης κάλεσε να ανοίξει την Τρίτη συζήτηση για τη βουλευτική αποζημίωση





    2017








    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου